Anna-Leena Härkösen keittokirjasta ihana aamiaisleipä. Herkkua lämpimänä voin tai tuorejuuston kanssa.



4 kypsää banania
1 dl fariinisokeria
1 muna
1/2 dl voisulaa
2 1/2 kaurahiutaleita
3 1/2 vehnäjauhoja (käytin sämpyläjauhoja)
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
korppujauhoja

Murskaa banaanit kulhossa pehmeäksi mössöksi. Lisää sokeeri, vatkattu muna ja sulatettu voi. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää banaanimössöön. Sekoita tasaiseksi, ja kaada voideltuun ja korpujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa ohjeen mukaan 1 tunti 15 minuuttia, itse en paistanut edes tuntia, kun leipä alkoi jo olla pinnalta ruskea ja ihan valmiin oloinen.